Şbt

Rehber Öğretmenler /Psikolojik Danışmanlar İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem Toplantısı kurumumuzda gerçekleştirildi.

Şbt

Kurumumuz Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü tarafından, ilimiz Merkez'deki özel eğitim sınıflarında görev yapan Özel Eğitim öğretmenlerine yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Şbt

Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Teknoloji Yarışmaları'na başvurular başladı!

Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2024’te bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride yarışmalar düzenlenecek. TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 7. yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için mücadele eden gençlerin başarılı ve öz güvenli projelerine sahne olmaya devam ederken ön eleme aşamasını geçen takımlara 55 milyon TL maddi destek, TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara da 30 Milyon TL ödül verilecek.

TEKNOFEST 2024’te Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi gençlerin ilgiyle takip ettiği 46 farklı teknoloji yarışması düzenlenecek. 2023 teknoloji yarışmalarından farklı olarak TEKNOFEST 2024 kapsamında Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları ise ilk defa başvuruya açılacak.

İlkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar başvurulabilen, tamamı geleceğin odak alanlarında kurgulanmış yarışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve başvurunuzu gerçekleştirmek için https://mth.tc/TEKNOFEST2024Yarismalar adresini   ziyaret edebilirsiniz.

Son başvuru tarihi 20 ŞUBAT!

Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda fikri hür, vicdanı hür gençliğin sorgulaması, üretmesi ve geliştirmesi için;

TEKNOLOJİ GELİŞTİREN BİR TÜRKİYE HEDEFİYLE…

Ock

Öğrencilerin Okul Ortamlarındaki Davranış Problemleri ile Eğitim Ortamlarındaki Şiddetin Önlenmesine yönelik İlkokul ve Anaokullarında görev yapan İdareciler ve  Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar ile toplantı yapıldı. Soruna yönelik çözüm önerileri görüşüldü  ve bilgi alış verişi gerçekleştirildi. Okullarda yürütülmesi gereken Rehberlik faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Ara

İl Merkezindeki Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı bulunmayan okullarda; yerel hedef Akran Zorbalığı konusunda öğrencilere ve velilere yönelik seminerler gerçekleştirildi.

Ara

Mazgirt İlçemizde bulunun Mimar Sinan İlkokulu/Ortaokulu'nda göreve başlayan Aday Öğretmenler tarafından kurumumuz ziyaret edildi. Kurumumuzun işleyişi, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölümünde yapılan iş ve işlemler ile ilgili Aday Öğretmenlerimize bilgilendirme yapıldı.

Ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyor ve mesleki yaşamlarında başarılar diliyoruz.

Ara

Ovacık İlçemizdeki; Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Ortaokulu, Yeşilyazı Hoca Ahmet Yesevi Yatılı Bölge Ortaokulu ve Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine ''Sınav Kaygısı, Motivasyon, LGS/YKS, Verimli Ders Çalışma Yolları konularında seminerler verildi.

Kas

Burmageçit İlkokulunda, Akpazar Ortaokulunda ve Akpazar 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde

"Okul Başarısında Ailenin Rolü, LGS, YKS, Motivasyon, Sınav Kaygısı, Verimli Ders Çalışma Teknikleri" konularında,

rehber öğretmenler Gürdal Çalık, Gökhan Taze ve Cihan Fener tarafından seminerler verildi.

Göktepe Ortaokulu ile Darıkent Ortaokulunda,

"LGS, Motivasyon, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Sınav Kaygısı" konularında,

rehber öğretmenler Gökhan Taze ve Gürdal Çalık tarafından seminerler verildi.

Kas

Kurumumuzun psikoloğu Gürol Asan, psikolojik danışmanları Cansel Karaboğa ve Gökhan Taze tarafından,

Mazgirt ilçesi Akpazar İlkokulunda /Ortaokulunda,

"Ergenlik Dönemi Özellikleri,

Psikolojik Sağlamlık,

Kişisel Sınırları Oluşturmak, Korumak ve Mahremiyet Eğitimi,

Akran Zorbalığı" konularında bilgilendirmeler yapıldı, seminerler verildi; gerekli olan bireysel /grup görüşmeleri yapıldı.

Kas

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mahsum Avcı tarafından, ilimizde görev yapan rehber öğretmenlere /psikolojik danışmanlara yönelik, "Çocuk Resimleri Analizi Eğitimi" kurumumuzun koordinasyonuyla gerçekleştirildi.

Kas

Mazgirt ilçesindeki; Mazgirt Anaokulu, Mimar Sinan İlkokulu, Akpazar İlkokulu ve Akpazar  Ortaokulunda, Yeşilay Şubesi işbirliği ile Öğr. Gör. Mehmet Osman Ayhan ve kurumumuz Psk. Danışmanı Cansel Karaboğa tarafından“Benim Kulübüm Yeşilay” etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kas

Kurumumuz tarafından planlanan hizmetiçi eğitim faaliyeti kapsamında, "Çocuk Resimleri Analizi" konulu seminer, ilimiz Merkez ve ilçelerinde görev yapan rehber öğretmenlere /psikolojik danışmanlara yönelik düzenlenecektir.

Faaliyetin Adı:  Çocuk Resimleri Analizi Semineri

Faaliyetin Yeri: Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu - MERKEZ /TUNCELİ

Faaliyetin Tarihi: 22 - 23 Kasım 2023

Eğitim Görevlisi: Dr. Öğretim Üyesi Mahsum AVCI  /Bingöl Üniversitesi, Psikoloji Bölümü

Kas

112 Acil Çağrı Merkezi'nde görev yapan personele, "Öfke Yönetimi" konusunda, kurum psikoloğumuz Gürol Asan tarafından seminer verildi.

Kas

İl Merkezinde Rehber öğretmeni olmayan okullarımızda öğrenci, öğretmen  ve velilere yönelik İhmal İstismardan Korunma, Psikolojik sağlamlık konularında çalışmalar gerçekleştirildi.