Nis

''2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'' kapsamında Merkez Elif Güntaş İlkokulu 1. sınıf öğrencileri ile etkinlikler gerçekleştirildi. Öğrencilere Otizm ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı, oyunlar oynandı ve resim çizme etkinlikleri gerçekleştirildi. Öğrencilere  farkındalık oluşturulması amacıyla mavi kalemler dağıtıldı.

Farklılıkların farkındayız, otizmli bireylerin yanındayız.

Mrt

İlimiz Ovacık İlçesindeki okullarımızda  öğrencilerimize Genel Hedef ''Psikolojik Sağlamlık'' ve  Yerel Hedef ''Akran Zorbalığı'' konularında seminer verildi.

Mrt

Kurumumuz koordinasyonuyla; ilimiz Merkez Tunceli Anadolu Lisesi ve Tunceli Türk Telekom Fen Lisesi’nin konferans salonlarında 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak,

Eğitimci /Yazar Serkan Güç tarafından, YKS hazırlıkları kapsamında “10 Aşamada Motivasyon” konulu seminerler verildi.

Mrt

İlimiz Merkez  Burmageçit İlkokulu, Mazgirt; Göktepe, Bulgurcular, Darıkent İlk/Ortaokullarında öğrencilerimize  ''Psikolojik Sağlamlık'' ve ''Akran Zorbalığı'' konularında seminer verildi.

Mrt

Kurumumuz koordinasyonuyla Eğitimci/Yazar Serkan Güç tarafından; Tunceli Türk Telekom Fen Lisesi ve Tunceli Anadolu Lisesi 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik '' 10 Aşamada Motivasyon'' seminerleri gerçekleştirilecektir.

Mrt

2024  LGS başvuruları 18-29 Mart tarihlerinde e-okul sistemi üzeirnden yapılabilecektir.

Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrencilerin Özelliklerine Uygun Hizmet Alabilmeleri İçin Alınması Gereken Sınav Tedbirlerinin Süreci hazırlanan broşürlerde belirtilmiştir.

Mrt

İlimiz Merkez ve İlçerindeki okullara ait  risk haritalarından elde edilen veriler analiz edilerek sonuçları bu raporda sunulmuştur.

Mrt

''ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN BİREYLERİN YASAL HAKLARI'' konulu broşür hazırlanmıştır.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fethi Ateş, kahvaltı etkinliğinde kurum çalışanlarımız ile bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürümüze, nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Şbt

Okullarımız tarafından velilere yönelik düzenlenen seminer, toplantı, etkinlik vb. faaliyetlere veli katılımının sağlanması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla ''Veli Mektubu'' hazırlanmıştır.

Şbt

"Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu, Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü" kapsamında, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zafer Şaştım başkanlığında, kurumumuzda toplantı yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında 20/06/222 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren bu Protokol; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün eğitim kurumları ve açıköğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler ile eğitime erişim sağlayamamaış çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğine ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır.

Ock

Çocuğa Yönelik Şiddet Vakalarının tespiti ve bildirimine ilişkin öğretmen rehber kılavuzu hazırlanmıştır.

Kılavuza bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Şbt

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" kapsamında; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli tarafından, ilimizde görev yapan Rehber Öğretmenlere /Psikolojik Danışmanlara yönelik eğitim verildi.

Şbt

Rehber Öğretmenler /Psikolojik Danışmanlar İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem Toplantısı kurumumuzda gerçekleştirildi.

Şbt

Kurumumuz Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü tarafından, ilimiz Merkez'deki özel eğitim sınıflarında görev yapan Özel Eğitim öğretmenlerine yönelik toplantı gerçekleştirildi.